Knie Roest bezorgt NEC kostbaar verlies

NEC heeft gisteravond in de strijd om degradatie een kostbare nederlaag geleden. Directe concurrent Fortuna won in Nijmegen door een fortijnlijk doelpunt in de slotfase (1-2). Verdediger Robert Roest kreeg een kopbal van ploeggenoot Hofman per ongeluk tegen de knie en zag de bal tot zijn vreugde in het NEC-doel verdwijnen.

NEC staat nu vierde van onderen in de eredivisie en zal keihard moeten vechten om de nacompetitie te ontlopen. Het resterende programma is zwaar. NEC speelt met angst in de benen. Dat zag op de tribune in de nieuwe Goffert ook Johan Neeskens, volgend seizoen de nieuwe trainer van NEC. De oud-international heeft er misschien nu al spijt van dat er geen clausule in zijn contract is opgenomen, waarin staat dat hij niet hoeft te komen als de club in de eerste divisie moet uitkomen.

NEC heeft de afgelopen weken veel pech. Naast acht absenties raakte de ploeg gisteravond al snel Anton Janssen kwijt met een kuitblessure. De veteraan was net weer inzetbaar, nadat hij wegens hartritmestoornissen uit de roulatie was geweest. Zonder Janssen nam NEC op slag van rust toch de leiding. Renfurm scoorde beheerst. In de tweede helft wist NEC de voorsprong niet te behouden. Eerst maakte Amoah gelijk en daarna bezorgde het knietje van Roest Fortuna de overwinning. De Limburgse ploeg heeft nu drie punten meer dan NEC.

In het tweede duel in de eredivisie van gisteravond maakte AZ korte metten met RKC. Het werd in de Alkmaarderhout 4-0 voor de thuisploeg. AZ behaalde uit de laatste zes wedstrijden veertien punten en klom naar de vijfde plaats.