EU: `Köhler voor IMF'

De lidstaten van de EU zullen de kandidatuur van de Duitser Horst Köhler voor het directeurschap van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) steunen. Dit heeft de Portugese minister Pina Moura (Financiën en Economie) gisteren tijdens een ministersbijeenkomst in Noordwijk gezegd. ,,We werken aan een krachtige consensus'', aldus Moura, wiens land nu EU-voorzitter is.

De kandidatuur van Köhler, president van de Oost-Europabank , komt maandag in Brussel aan de orde tijdens een bijeenkomst van EU-ministers van Financiën. Moura sprak van een ,,zeer goede'' kandidaat. ,,En hij moet een winnaar zijn'', aldus Moura. Eerder stuitte de kandidatuur van de Duitser Koch-Weser op een Amerikaans veto. Italiaanse kranten suggereerden deze week dat Italië ex-premier Amato wil kandideren.