Zwaar verlies Juventus bij Celta de Vigo

In de vierde ronde van het UEFA-Cuptoernooi zijn vier Italiaanse ploegen uitgeschakeld. Het Spaanse Celta de Vigo won met 4-0 van Juventus. Het is zestien jaar geleden dat geen enkele Italiaanse ploeg zich plaatste voor de kwartfinales van het UEFA-Cuptoernooi.

De Zuid-Afrikaan McCarthy was de gevierde speler bij Celta tegen Juventus. De voormalige Ajacied passeerde zijn voormalige ploeggenoot Van der Sar twee keer. De Nederlandse doelman ging niet vrijuit bij één doelpunt. Juventus speelde het merendeel van de wedstrijd met negen spelers. Conte en Montero kregen in de eerste helft een rode kaart. Celta won eerder dit seizoen al een thuisduel met 7-1 van Benfica.

De Italiaanse titelhouder Parma leed een 3-1 nederlaag bij Werder. Parma verdedigde in Bremen een 1-0 voorsprong tegen Werder. Dabrowski opende de score voor de Duitsers. Na de gelijkmaker van Stanic leek Parma vrijwel zeker van een plaats in de kwarfinale. Vlak voor rust bracht Bode de spanning terug in de wedstrijd. Werder had bij de 2-1 voorsprong nog een treffer nodig om verder te bekeren. Na ruim een uur spelen maakte Cannavora een eigen doelpunt voor Parma, dat zelf niet meer aan scoren toekwam.

AS Roma was de vierde Italiaanse club die gisteravond werd uitgeschakeld in het UEFA-Cuptoernooi. De Romeinen verloren bij Leeds met 1-0 door een late treffer van Kewell. Het eerste duel was vorige week in 0-0 geëindigd. Leeds verdedigde de voorsprong met de grootste moeite. In de hectische slotfase werden Zago en Candela van Roma uit het veld gestuurd. Udinese werd eerder deze week als eerste Italiaanse club uitgeschakeld door Slavia Praag.

Het Franse Lens was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Atlético Madrid. Na de 2-2 in Spanje won Lens op eigen veld met 4-2. De Nederlandse aanvaller Hasselbaink scoorde één keer voor Atlético. Lens was eerder dit seizoen verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Nederlandse Vitesse.

Borussia Dortmund kwam bij Galatasary niet verder dan 0-0. De Turkse ploeg had op Duitse bodem met 2-0 gewonnen. Bijna twintigduizend Turken waren in Dortmund getuige van deze wedstrijd. In de heksenketel van Istanbul kreeg Borussia nauwelijks kansen op eerherstel. De Duitsers werden eerder dit seizoen al uitgeschakeld door Feyenoord in de Champions League. Het UEFA-Cuptoernooi gold als troosttoernooi voor de wereldkampioenen van 1997.

Real Mallorca, eind vorig jaar verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax, plaatste zich dit keer ten koste van Monaco voor de volgende ronde. De Spaanse ploeg verloor gisteravond in het prinsdom met 1-0. Op Mallorca had Real met 4-1 gewonnen.

Deportivo la Coruña had niet genoeg aan de 2-1 zege op Arsenal. De Engelsen hadden vorige week het thuisduel met 5-1 gewonnen. De Fransman Henry bracht Arsenal op voorsprong. Viktor en Pérez redden de sportieve eer voor Deportivo.