POTTER HOEKJE

Omdat de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zo leuk zijn en zoveel kinderen ze graag lezen, willen we elke week nieuwtjes over Harry Potter in de Kinderpagina nieuwskolom zetten in dit speciale Potterhoekje.

Harry Potter zorgt voor gedaanteverwisseling

DE 12-JARIGE MILA de Wit uit Breda heeft vorige week haar boekbespreking gehouden over Harry Potter en de gevangene van Azkaban. Dat doen natuurlijk wel meer kinderen. Maar het bijzondere was, dat Mila verkleed ging als Harry Potter, als Zoeker van het Zwerkbalteam, het tovenaarsvoetbal op bezemstelen (zie foto). Het leek wel alsof ze een echte Gedaanteverwisselingsles had gehad, die Harry en zijn medeleerlingen op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, Zweinstein, krijgen. Je herkent de echte Mila niet terug (zie andere foto). Mila legde haar klas uit dat ze de boeken over Potter van schrijfster J.K. Rowling niet alleen spannend vindt, maar ook fantasievol. Ze kreeg een 9.

(Eigen nieuws: Mila de Wit, 12, Breda)

Omgekeerde wereld

IN AMERIKA IS de Harry Potter-gekte ook toegeslagen. Na de kinderen ontdekken de volwassenen, net als in Nederland, ook daar hoe leuk de Potter-boeken zijn. Dat heeft bijzondere gevolgen, volgens de Amerikaanse krant The New York Times. Die meldt dat de 11 jaar oude Logan Dill in Kentucky aan haar vader de eerste drie delen voorleest in de auto, terwijl hij rijdt.

Heb jij ook Harry Potter fannieuws? Gaf je een Potter feestje? Ontwasemde je de toekomst? Heb je deel drie al uit? Wat vond je er van? Schrijf Kinderpagina, NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet op de envelop: POTTERHOEKJE