Hulpactie Peter Indalo

MET FINANCIËLE STEUN van lezers van de Kinderpagina, gaan Rob en Dafne de Jong, op wereldreis met een motor, een 14-jarige gehandicapte schoenpoetser in Ethiopïe helpen. Dafne de Jong reisde afgelopen week van India naar de hoofdstad van Ethiopië, Addis Adeba. De vliegtuigmaatschappij Ethiopean Airlines bood haar de vliegtickets naar de stad Gondar aan, waar de jongen, Peter Indalo woont. ,,Op dat moment wist ik nog steeds niet of ik Peter Indalo zou vinden,'' meldt Dafne in een verslag per e-mail uit Gondar. Ze vroeg twee straatjongens te gaan zoeken. ,,Toen ik terugkwam bij mijn hotel stond Peter al op me te wachten,'' vertelt ze. Ook Peters vriend Johannes kwam mee. Via een tolk praatte ze met Peter en Johannes moeder, die wist dat Peters vader overleed toen Peter zes was. Zijn moeder vertrok daarna met onbekende bestemming. Dafne krijgt hulp van de directeur van de bierbrouwerij Dashen in Gondar, de Fransman Alain Pehan, die zijn tolk en auto beschikbaar stelt. Dafne en Peter naar Addis Adeba gevlogen waar een Zweedse chirurg, Ronald Kazen, van het Alert-Hospitaal de klompvoet van Peter bekeken heeft. Hij heeft polio gehad, daardoor is vooral zijn linkervoet misvormd. Er zullen twee operaties nodig zijn. Wat die uiteindelijk gaan kosten is, vanwege de hoge dollarprijs nog niet duidelijk. In samenwerking met SOS Kinderdorpen, de Nederlandse ambassade en het Lilianefonds zoekt Dafne naar een verblijf voor Peter na de operaties. Uiteindelijk kan hij terug naar Gondar, waar hij zijn school af kan maken en werken kan bij de brouwerij van Pehan. Voor meer informatie: rideon96@yahoo.com of bel met de vader van Dafne, Geert Lebbing (0180-516683).