George Best in het ziekenhuis

De voormalige Noord-Ierse stervoetballer George Best is opgenomen in het Cromwell-ziekenhuis in Londen. Zijn vriend Philip Hughes heeft verklaard dat Best last had van maagklachten.

,,Hij voelt zich niet lekker'', zei Hughes, ,,maar hij is niet in levensgevaar. Misschien dat hij een paar dagen in het ziekenhuis moet blijven maar het kan ook zo zijn dat hij morgen weer naar huis mag.'' Volgens zijn schoonmoeder was de 53-jarige in Belfast geboren Best uit voorzorg opgenomen. ,,Hij heeft last van zijn maag, daar willen de artsen naar kijken.''

Volgens The Sun zou Best, die in de jaren '60 en '70 voor Manchester United uitkwam, serieuze leverproblemen heeft. Zijn dokter had hem verteld dat de alcohol zijn dood zou worden als hij doorging met drinken. Best stond bekend als een alcoholist. Best is de laatste tijd vaak door artsen gewezen op de ernst van zijn drankprobleem.

Best debuteerde op zijn zeventiende in het eerste elftal van Machester United en speelde een jaar later zijn eerste interland voor het nationale elftal van Noord-Ierland. In 1968 won hij met Manchester de Europa Cup I en werd hij Europees voetballer van het jaar. Op zijn 26ste moest de dribbelaar bij United na tal van affaires weg. Na zijn carrière als voetballer bleef Best in het nieuws door zijn flamboyante levensstijl.

In 1984 zat hij twee maanden in de cel nadat hij was aangehouden wegens het rijden onder invloed en het beledigen van een politieman. In 1988 organiseerden vrienden van Best in Belfast een wedstrijd om geld op te halen voor de ex-voetballer die financieel aan de grond zat. Er kwamen twintigduizend mensen naar het duel kijken.