Algehele staking dreigt in spoorbouw

De vakbonden bereiden een algehele staking voor in de spoorbouw. Aanleiding is het stuklopen van het overleg over de nieuwe CAO voor de railinfrastructuur. De bonden hebben een ultimatum gesteld dat zondagavond om middernacht afloopt. In de spoorbouw werken circa 3.500 mensen. Ledenvergaderingen wezen uit dat de actiebereidheid groot is, zeggen de bonden. Zij zijn van plan een algehele staking voor onbepaalde tijd uit te roepen als de werkgevers niet bijtijds reageren. Het conflict draait onder andere om de vergoeding van reisuren en de compensatie voor onregelmatig werk. De Nederlandse Spoorwegen zijn ten dele betrokken bij het conflict via dochter Strukton, een van de drie in het geding zijnde werkgevers. De andere zijn NMB-Amstelland en Volker Wessels Stevin. (ANP)