TV-DOCUMENTAIRE

Water... elke druppel telt. Onder deze titel zendt de NCRV vanaf 20 maart op Nederland 1 een dertiendelige documentaire uit over de watervoorziening in de wereld.

Met een budget van 6,1 miljoen gulden is het veruit de duurste documentaire die ooit in Nederland geproduceerd is. Het Hilversumse productiebedrijf Swynk maakte de (laagdrempelige) serie voor de internationale markt en filmde daarvoor op ruim honderd locaties in 32 landen. Diverse vip's onderstrepen het belang van goed waterbeheer: prins Willem-Alexander, Johan Cruijff (water is zijn favoriete drank), de Dalai Lama, Jimmy Carter, Michail Gorbatjsov, Kofi Annan, acteur Ted Danson, koningin Noor van Jordanië, Shimon Peres, schrijfster Isabel Allende en Anita Roddick (oprichtster van de Body Shop).

In de serie komen diverse aspecten van water aan de orde: de spirituele rol van water in verschillende culturen, de aantasting van ecosystemen, manieren om water te verzamelen en op te slaan, de prijs van water, water en voedsel, aanleg van stuwdammen, watervervuiling en waterconflicten.