Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

Nova. Reportage over de vraag welk gevechtsvliegtuig de opvolger moet worden van de F16 en wanneer daarover een besluit moet vallen. Een cameraploeg volgt staatssecretaris van Defensie H. van Hoof naar de vliegtuigfabriek van Saab in Zweden, de laatste in een rij van vijf werkbezoeken die hij aan gegadigden voor de miljardenorder bracht. Ned.3, 23.00-23.35u.

BV De Wereld. Coördinator Leddy Valstar van de Samenwerkende Hulporganisaties praat over het op gang komen van de hulp aan het door overstromingen geteisterde Mozambique en de gevolgen van nieuwe regenval deze week. Morgen, Ned.1, 15.30-16.00u.

DOCUMENTAIRES

Expeditionen ins Tierreich. Portret van de bizon, de koning van de prairie. We zien het dier in een van de meest imposante landschappen op aarde, behorend tot het nationale park Yellowstone. Afl.: Könige der Prärie – Unter Bisons in Nordamerika. ARD, 20.15-21.00u.

Histories. Eerste deel van een tweeluik over bekende mensen uit de Vlaamse amusementswereld uit de jaren '40-'50. Na bijna vijftig jaar nam Romain Deconinck in 1990 afscheid van het toneel. Afl.: Romain De Coninck. Canvas, 20.55-21.45u.

Antenne. Over het grote aantal abortussen in Armenië waar één op de drie zwangerschappen eindigt in een abortus. Abortus wordt in Armenië gebruikt als een vorm van geboorteregeling. In het Nationaal ziekenhuis in de hoofdstad Jerevan bekennen vrouwen dat ze tot twintig, dertig en zelfs veertig abortussen achter de rug hebben. TV2, 21.40-22.06u.

Tod im Tunnel. Op 24 maart 1999 komt er in het midden van de Frans-Italiaanse Mont-Blanc-tunnel een vrachtwagen in brand te staan. De chauffeur ziet kans aan het vuur te ontsnappen, maar in andere vracht- en personenauto's komen 39 mensen door rook en vlammen om het leven. De waarheid omtrent de dood van zoveel mensen komt ondertussen maar moeizaam aan het licht. ARD, 21.45-22.30u.

RTL Dossier: Land achter tralies. In tien jaar tijd is het aantal gevangenen in Amerika verdubbeld, executies zijn lopendebandwerk geworden en de geldverslindende oorlog tegen drugs is een fiasco. Politici belust op stemmen en de machtige gevangenisindustrie willen een nog hardere aanpak. Correspondent Max Westerman belicht Amerika's wreedste sheriff, de grootste gevangenisonderneming en het drukste executieoord. RTL4, 22.00-23.00u.

De andere sekse. In primitieve tijden was seks een simpele aangelegenheid. In onze moderne maatschappij maken we het onszelf een stuk moeilijker. De verleidingskunst is een ingewikkeld mijnenveld geworden van etiketten, gewoontes en taboes. Afl.: De taal van de seksen. Canvas, 22.15-23.10u.

Horizon. Veel wetenschappers beweren dat met genetisch gemanipuleerde oogsten hongersnood kan worden voorkomen, maar sommigen zien het middel als bedreiging voor het milieu. Afl.: Is GM safe? BBC2, 22.30-23.20u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Deportivo La Coruña tegen Arsenal in het UEFA Cup-toernooi. Ned.3, 20.25-22.40u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Interview met Robin Baker, auteur van het boek The Future of Sex, over zijn werk, het `voortplantingsrestaurant' en zijn kinderen. BBC World, 20.30-21.00u.

Man/vrouw. Drie procent van de volwassen werknemers is langdurig en systematisch het slachtoffer van pesterijen en intimidaties op het werk. Drie van hen

vertellen hoe zij letterlijk weggepest zijn en hoe dat doorwerkte in hun privéleven. TV2, 21.04-21.40u.

Barend & Van Dorp. Gesprek met Financial Times-journalist Simon Kuper en auteur van het boek Football against the enemy die onlangs in Hard Gras schreef dat Diego Maradona in Nederland had kunnen voetballen. RTL4, 23.05-23.45u.

MUZIEK

2 meter sessies. Optredens van gitarist Jan Akkerman met rapper Ice T. RTL5, 22.15-22.50u.

KUNST

Zeeman met boeken. Uitzending staat in het teken van de Boekenweek met besprekingen van De tweede man (Doeschka Meijsing), Triomf (Marlene van Niekerk),

Als in een droom (Remco Campert), Een slaapwandeling (Hugo Claus) en het Boekenweekgeschenk Het theater, de brief en de waarheid van Harry Mulisch. Ned.3. 23.35-0.25u.

FILM

Hook (Steven Spielberg, 1991, VS). Zie Film-vooraf. Net5, 20.30-23.00u., onderbroken door reclame.

Maigret tend un piège (Jean Delannoy, 1957, Frankrijk). Vermaarde policier voert Jean Gabin ten tonele als inspecteur Maigret, op zoek naar vrouwenmoordenaar. Ook met Annie Girardot. ZDF, 0.15-2.10u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

Toutes peines confondues (Michel Deville, 1991, Frankrijk). Regisseur van La lectrice speelt geraffineerd spel met de kijker in psychologisch misdaaddrama over strijd tussen rechercheur Patrick Bruel en dubieuze zakenman Jacques Dutronc. Een fijnzinnige verkenning van de flinterdunne grens tussen Goed en Slecht. ARD, 0.50-2.35u., nagesynchroniseerd.

The King and Four Queens (Raoul Walsh, 1956, VS). Minder geslaagde komische western. Clark Gable dingt naar de hand van maar liefst vier dochters van een gefortuneerde scherpschutster. Ook met Eleanor Parker, Jo Van Fleet. Morgen, ARD, 10.40-12.00u., nagesynchroniseerd.

The Man Who Wasn't There (Bruce Malmuth, 1983, VS). In de bioscoop met drie-dimensionale effecten opgekrikte spionage-

komedie over serum dat onzichtbaar maakt. Ook met Steve Guttenberg. Morgen, SBS6, 14.20-16.20u., onderbroken door reclame.