Selectie Muziek

Bach Festival

De 250ste sterfdag van Johann Sebastian Bach, op 28 juli, wordt van 12 t/m 20 maart herdacht met een omvangrijk Bachfestival in De Doelen in Rotterdam, de stad waar in 1870 voor het eerst in ons land de Matthäus Passion werd uitgevoerd. Onder de uitvoerenden zijn tal van beroemde Nederlandse en buitenlandse Bachmusici: Gustav Leonhardt, Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Pieter Wispelwy, Konrad Junghänel en Peter Neumann. De Matthäus Passion is op 16 maart, verder tal van concerten met bekende en onbekende Bachmuziek en een randprogramma met lezingen, films, een tentoonstelling en een symposium over Rotterdam als Bachstad. Inl 010-2171745; res 010-2171717.

Nederlandse Bachvereniging

Olv Jos van Veldhoven geeft De Nederlandse Bachvereniging een concert met als thema `Bach, de grote samenvatter' met muziek van Bach en andere componisten. 10 maart 20u30 OLV Kerk Maastricht; 11 maart 20u15 Martinikerk Groningen; 13 maart 20u15 Doelen Rotterdam.

Uilenburger Concerten

In de serie Uilenburger concerten in de Uilenburger Synagoge, Uilenburgerstraat 91, Amsterdam, wordt 13 maart 20u15 muziek gespeeld van Leo Smit (La mort van Baudelaire, voor sopraan, alt en piano en een onvoltooid strijkkwartet), Matthias Kadar, Rudolf Escher (Sonata per auto solo (soliste: Eleonora Pameijer) en Joost Kleppe (fragmenten uit De tweede reis naar Jacob Israel de Haan).

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Olv Claus Peter Flor geeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest uitvoeringen van het Vioolconcert van Kurt Weill (solist: Frank de Groot) en de Symfonie nr 14 van Sjostakowitsj (solisten: Elisabeth Topse, sopraan en Robert Holl, bas). 10 maart 20u15 en 12 maart 14u15 Doelen Rotterdam; 11 maart 20u15 Muziekcentrum Eindhoven.

Williams en Peña

De gitaristen John Williams en Paco Peña geven 12 maart 20u een concert in Carré, Amsterdam.

Mike Stern Band

Gitarist Mike Stern (o.a. ex Miles Davis) kan loeiende rock spelen maar gaat ook een lyrische jazzstandard niet uit de weg. Zijn maatjes zijn saxofonist Bob Franceshini, bassist Lincoln Goines en drummer Richie Morales. 14 maart Melkweg Amsterdam.

Alle 13 Dope

De top van de Nederhop speelt één avond samen, naar aanleiding van de cd Alle 13 Dope (in de betekenis van `helemaal te dope, man') waarop alleen pionier Def P. en zijn Osdorp Posse schitteren door afwezigheid: Extince, Yukkie B, Brainpower, Def Rhymz, Spookrijders, Murth The Man-o-script, Maniak, Keeyel en Helderheid. 11 maart Paradiso, Amsterdam.