Selectie Galerie

Portretten

De inspiratie voor hun werken deden Jeroen Kooijmans en Elspeth Diederix op tijdens hun gezamenlijke reizen naar India, Zuid-Amerika en Afrika. In de Wetering Galerie tonen de kunstenaars onder de noemer `Portretten foto's en video's van mensen die ze onderweg of bij thuiskomst zijn tegengekomen'. Diederix maakt sprekende foto's van jonge mensen, geportretteert in disco's of thuis op de bank. Ook richtte hij de camera tijdens een safari in Afrika op zichzelf. Terwijl de kunstenaar de omgeving in zich opneemt, zijn op de achtergrond rustgevende beelden van vredig grazende giraffen en zebra's te zien. T/m 29 maart, Lijnbaansgracht 288, Amsterdam. Wo t/m za 12u30-17u30.

Eugène Brands

De tentoonstelling die Galerie De Rijk rondom het oeuvre van Eugène Brands (1913) heeft georganiseerd, beslaat een periode van een halve eeuw. De schilderijen, collages en gouaches, gemaakt tussen 1950 en 2000, geven een goed beeld van de ontwikkelingen die de Nederlandse kunstenaar heeft doorgemaakt. Brands, die aanvankelijk deel uitmaakte van de CoBrA-beweging, schildert nog steeds in een kleurrijke, expressionistische stijl en heeft zijn optimistische visie op een speels leven behouden. 11 maart t/m 23 april, Noordeinde 105, Den Haag. Do t/m za 11-17u, zo 13-17u

Art Rotterdam

In de Cruise Terminal op de Kop van Zuid in Rotterdam wordt van 10 t/m 13 maart voor de eerste maal de kunstbeurs Art Rotterdam gehouden. 32 Nederlandse galeries tonen hier een divers aanbod van moderne en hedendaagse kunst. De galeries Living Stone, Willy Schoots en Nanky de Vreeze besteden gezamenlijk aandacht aan de foto's van Jan Dibbits. Willem Baars Art Consultancy presenteert de serie Ten Landscapes (1967) van Pop Art-kunstenaar Roy Lichtenstein en verkoopt werk van Damien Hirst. Galerie Serieuze Zaken heeft een presentatie met werk van Matt Collishaw. Vr 13-22u, za t/m ma 11-18u. Inl 070-3614959.

N55

De Deense groep N55, een collectief van vier Scandinavische kunstenaars, ontwikkelt kunstobjecten met een praktische functie. Naast de productie van meubels, sanitair en keukens, houdt N55 zich bezig met de ontwikkeling van haar project Spaceframe. Deze modificeerbare lichtgewicht bouwconstructie bestaat uit handzame aluminium elementen en is zowel binnen- als buitenshuis toepasbaar. In samenwerking met Casco heeft N55 delen van Spaceframe geïnstalleerd in een Utrechts appartement. Kunst wordt zo geïntegreerd in het dagelijkse leven van de bewoner. T/m 26 maart op Sterrenhof 9 bis en rondom Oudegracht 366, Utrecht. Do t/m zo 14-18u, vr 14-21u. Inl www.n55.dk.