Pinochet `gaf geen slecht bevel'

De Chileense ex-dictator Augusto Pinochet zegt geen enkel slecht bevel te hebben gegeven nadat hij in 1973 een staatsgreep pleegde. In een interview met de Chileense krant La Tercera, gegeven tijdens zijn detentie in Londen, zegt dat hij zich steeds heeft ingezet dat de mensenrechten in Chili werden gerespecteerd. De zoon van Pinochet, Marco Antonio, zei gisteren dat het kwieke optreden van Pinochet bij zijn terugkeer in Chili vorige week niet betekent dat zijn vader nu gezond is. Pinochet zou moe en ziek zijn, zijn schijnbare goede gezondheid was gevolg van ,,een moment van emotie''. Linkse groepen in Chili reikten Pinochet gisteren symbolisch een Oscar uit voor zijn hoofdrol in `The English Patient'. Het Chileense leger kreeg een Oscar voor de beste regie. (Reuters)