Muziekcentrum in Bijlmermeer

Popmuziekzaal Paradiso en theater Cosmic willen samen een muziektheater bouwen in de Amsterdamse Bijlmermeer. Naast muziek en theater moet dit `Cosmic Paradiso' ook ruimte bieden aan een opleiding voor jonge popmusici en acteurs. Alleen al de bouw, die eind 2004 klaar moet zijn, gaat veertig tot tachtig miljoen gulden kosten. Het nieuwe gebouw moet verrijzen tussen Amsterdamse Poort en het terrein waar jaarlijks het Kwakoefestival wordt gehouden. De beoogde subsidiegevers, de gemeente Amsterdam en het ministerie van OC en W, moeten zich nog buigen over de plannen.

John Leerdam, artistiek leider van Cosmic: ,,We hebben genoeg aangeklungeld met kleine projectjes in Zuidoost. Ons motto is: Geef die mensen hun trots terug door dit bonzend hart van Zuidoost te bouwen, met een mooi plein en een kunstwerk ervoor.''

Cosmic en Paradiso willen zelf voorstellingen produceren, maar ook grote namen uit de popmuziek naar de Bijlmer halen. Vanaf volgend seizoen zal Paradiso alvast enkele activiteiten overhevelen naar locaties in de Bijlmer.