`Interraciaal uitgaan alleen met zegen ouders'

Studenten van verschillende rassen aan de ultra-conservatieve Bob Jones Universiteit in South-Carolina mogen voortaan met elkaar uitgaan, maar moeten hun ouders vooraf wel om toestemming vragen. De ouders moeten een schriftelijke goedkeuring sturen naar de decaan van de faculteit van de studenten. Dat heeft Bob Jones III, het hoofd van de universiteit, gisteren uitgelegd aan 4.000 studenten die zich in de aula hadden verzameld. De Bob Jones Universiteit kwam ongunstig in het nieuws toen de Republikein George W. Bush er in februari een toespraak hield. Critici wezen erop dat de universiteit relaties tussen de rassen verbiedt en de katholieke kerk als een gevaarlijke sekte beschouwt. Vorige week maakte Bob Jones III al bekend dat verbod op interraciale relaties op te heffen. Maar hij blijft dat afkeuren, zo liet hij gisteren weten. ,,Als je interraciaal uitgaat, snijdt dat je af van je eigen mensen.'' (AP)