Inkomsten Van der Moolen vooral uit VS

Hoekmansbedrijf Van der Moolen zet sterk in op de Verenigde Staten. Het wegvallen van de traditionele activiteiten op de Amsterdamse effectenbeurs dwingt het bedrijf zich steeds meer op New York en Chicago te richten. Inmiddels komt 70 procent van de inkomsten uit de Verenigde Staten, zo bleek vanochtend bij de presentatie van de jaarcijfers. Volgens topman F. Böttcher heeft zijn bedrijf in die markten een aandeel van 10 procent. ,,En dat is wel een 20 keer zo grote markt als de AEX.'' De nettowinst uit normale bedrijfsuitoefening van Van der Moolen kwam vorig jaar uit op ruim 170 miljoen gulden, 28 procent meer dan het jaar ervoor. Dankzij een bijzondere bate uit de verkoop van het belang in LaBranche steeg de totale winst nog sterker. Die kwam uit op ruim 230 miljoen gulden. Dit jaar verwacht het bedrijf een verdere stijging van de winst. (ANP)