Hogere winst voor GTI

GTI Holding, een installatiebedrijf en technische dienstverlener, heeft over 1999 de winst met 26 procent zien stijgen naar 50,6 miljoen gulden. De omzet steeg met 20 procent tot 1,98 miljard gulden. Volgens GTI is de helft van de winststijging toe te schrijven aan autonome groei, de andere helft wordt bijgedragen door het Belgische CEI Electrotec dat eind 1998 door GTI werd ingelijfd. Imiddels is GTI de tweede speler op de Belgische markt voor installatietechniek, waar het bedrijf in 1999 een omzet van 347,6 miljoen vandaan haalde. Vorig jaar besloot GTI activiteiten op de Duitse markt te minimaliseren. Vrijwel alle bedrijfsactiviteiten van GTI hebben in 1999 kunnen profiteren van gunstige marktcondities in Nederland en België. Voor dit jaar voorspelt GTI ,,een aanzienlijke omzetgroei''. (ANP)