FBI klaagt 17-jarige hacker aan

In de Verenigde Staten is gisteren een 17-jarige hacker aangeklaagd wegens het verminken van een aan drugsbestrijding gewijde Internetpagina. De thuiswonende scholier Dennis Moran riskeert maximaal vijftien jaar gevangenisstraf. De FBI kwam Moran op het spoor, nadat de jongen in een `babbelkamer' op Internet had beweerd achter de geruchtmakende computerkraak van vorige maand te zitten, toen grote websites als Yahoo en Amazon compleet ontregeld raakten. De FBI zoekt met betrekking tot die kraak naar een hacker die de naam `Coolio' gebruikt. Moran gebruikte die naam ook toen hij Internetpagina's van het politiebureau van Los Angeles `versierde' met leuzen en een plaatje van Donald Duck die een drugsspuit uit zijn arm heeft hangen. Volgens de FBI is `Coolio' (de naam van een bekende Amerikaanse rapper) een populaire gebruikersnaam op Internet. (AP)