Fans Bayern brengen groots eerbetoon aan Matthäus

De dankbetuigingen hingen door het hele stadion. München nam gisteravond afscheid van Lothar Matthäus. De Duitse voetballer kan met een gerust hart vertrekken naar New York, waar hij gaat spelen bij de Metro Stars. Bij zijn laatste wedstrijd legde Real Madrid de Duitse koploper te weinig in de weg. Met een 4-1 overwinning bereikte Bayern de kwartfinales van de Champions League.

`Es war uns eine Ehre', de stadionspeaker loofde Mathhäus als een van de grootste voetbalpersoonlijkheden, `Kaiser' Franz Beckenbauer gaf hem voor het laatst een vaderlijk schouderklopje, op de tribunes keken 59.000 supporters met respect toe; zodra Matthäus de middenlijn overschreed, werd hij hartstochtelijk toegejuicht. De nummer 10 van Bayern kreeg in een tam Real Madrid een ideale tegenstander.

Na de 4-2 zege vorige week in Madrid, leidde Bayern in eigen huis al na vier minuten. Scholl passeerde doelman Casillas. Felle Spaanse protesten volgden wegens buitenspel. Scheidsrechter Jol negeerde het vlagsignaal van zijn secondant, omdat Reals verdediger Hierro de bal als laatste geraakt zou hebben: 1-0. De spelers van Real uitten na afloop kritiek op Jol. ,,Ik heb nog nooit zo'n zwakke scheidsrechter meegemaakt'', foeterde linksback Roberto Carlos. ,,Hij heeft ons ook nog enkele strafschoppen onthouden.''

Elber bracht Bayern op 2-0. Real leefde na rust even op na een mooi afstandsschot van Helguera. Maar het boegbeeld in de Duitse verdediging bleef kalm. Matthäus gaf de bal aan Effenberg, die stuurde Zickler weg. De invaller besliste het duel: 3-1. Dertig seconden voor het einde stapte de recordinternational geëmotioneerd van het veld. Bij Zicklers tweede doelpunt zat Matthäus al in de kleedkamer.

Dynamo Kiev profiteerde van het verlies van Real Madrid. De Oekraïners wonnen met 2-1 bij Rosenborg door twee treffers van Rebrov.

Chelsea verwacht volgende week een ander Feyenoord dan in november op Stamford Bridge. Het elftal van de Italiaanse coach Vialli versloeg in Londen Olympique Marseille met 1-0 door een doelpunt van Wise en heeft nu evenveel punten (7) als Feyenoord.