DEAN PEER

Een elektrische bas zo licht als een veertje, zo wendbaar als een stuntvlieger, je komt het niet vaak tegen. Maar zo klinkt Dean Peers instrument op Think..it's all good. De basvirtuoos uit Colorado geeft zijn grooves een hese ondertoon mee, buigt klank als gesmolten was, laat noten zweven ter hoogte van de sterren en stapelt melodische lijnen alsof het kinderspel is. Peers unieke, kameleontische geluid speelt de hoofdrol op alle dertien nummers van de cd, maar wordt waar nodig, smaakvol ondersteund door drie begeleiders van verschillende achtergrond. Terwijl Ty Burhoe's tablaspel Peers acrobatiek van een oosters tintje voorziet, trekken Steve Trismens `fiddle' en de harmonica van Howard Levy de bassist meer richting blue grass. Het viertal laat zich echter nergens verleiden tot een bepaalde stijl. Het luisterplezier wordt nog eens vergroot door de audiofiele kwaliteit van de opnames, die de luisteraar het gevoel geven dat Peer live in de huiskamer staat te spelen.

Dean Peer: Think....it's all good (Turtle Records, 599008) Distr. Edison.

    • Edo Dijksterhuis