Verisign koopt Network Solutions

De Amerikaanse aanbieder van Internetbeveiliging Verisign heeft gisteren bekendgemaakt dat het Network Solutions overneemt. Met de overname is een bedrag van 21 miljard dollar (48,3 miljard gulden) in aandelen gemoeid. Network Solutions had tot september vorig jaar een monopolie op het verstrekken van Internetadressen. Na het openstellen van de registratiemarkt voor de zogeheten domeinnamen is het Amerikaanse bedrijf zich ook gaan toeleggen op andere activiteiten, zoals het ontwikkelen van websites.

De overname stelt Verisign in staat ondernemingen volledige Internetdiensten aan te bieden. Het bedrijf kan klanten op het Internet brengen door hun gewenste domeinnaam te registreren en tegelijkertijd van de beveiliging voorzien die nodig is voor activiteiten op het gebied van elektronische handel. (AP, ANP)