Sprintzege van Baldato, herstel VDB

Fabio Baldato heeft gisteren de derde etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice op zijn naam gebracht. De Italiaan won na een rit over 206,4 kilometer van Nevèrs naar Belleville de sprint van een kopgroep van 21 renners. Laurent Brochard nam de leiderstrui weer over van de Est Jaan Kirsipuu. De Fransman pakte het tricot al na de eerste etappe, maar moest hem na de tweede rit weer inleveren.

Frank Vandenbroucke is nog niet afgeschreven voor de voorjaarsklassiekers. De kopman van Cofidis viel zaterdag van de trap en blesseerde zijn pols. `VDB' moest afzeggen voor de rittenkoers Parijs-Nice en vreesde voor een botbreuk. Medisch onderzoek heeft gisteren uitgewezen dat het een kneuzing betreft. Vandenbroucke mag volgende week de training hervatten en hoopt medio april terug te keren in het peloton.

Erik Dekker maakt naar verwachting over vier tot vijf weken zijn rentree. De Rabo-renner brak maandag zijn elleboog bij een valpartij in de tweede etappe van Parijs-Nice. Dekker onderging gisteren in het Eemland-ziekenhuis in Amersfoort een operatie. Er werden twee pennen aangebracht om de elleboog bijeen te houden. Over een paar dagen kan hij op de hometrainer beginnen.

Gerben de Knegt maakt met onmiddellijke ingang deel uit van de Rabobankploeg. De 24-jarige Tilburger kwam gisteren een contract tot eind 2001 overeen. De Knegt volgt Adri van der Poel op, die zijn loopbaan vorige maand beëindigde. Met zijn overstap kiest De Knegt definitief voor het veldrijden.