Selectie Radio

Avondconcert. Het Radio Filharmonisch Orkest speelt Arch-music for St. Louis van Peter Schat; Concert voor piano en orkest van Ravel en Symfonie nr.5 in Es opus 82 van Sibelius. Radio 4, 20.02-21.25u.

Andersdenkenden. Oud-Ajax-voetballer Ruud Krol en de 89-jarige fotografe Eva Besnyö praten over de invloed van de levensbeschouwing uit hun jeugd op hun huidige leven. Radio 5, 21.02-21.22u.

De Avonden. Na het uitzicht van schrijver Berend Wineke in Hilversum en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met Rosita Steenbeek over haar boek Thuis in Rome, de stad waar ze sinds 1985 voor een deel van het jaar woont. Na elven dichter Jan Kal die de Romeinse dichter Catullus (84-54 v. Chr.) vertaalde. De Romein schreef als eerste kusgedichten. Ook opnamen van de Amerikaanse zanger-gitarist Damien Jurado. Radio 5, 22.02-24.00u.