Pee Wee King overleden

De countryzanger Frank `Pee Wee' King, mede-componist van `Tennessee Waltz' is gisteren op 86-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. King, die eigenlijk Julius Frank Anthony Kuczynski heette, schreef in 1947 de `Tennessee Waltz' met Redd Stewart, die met hem in een band zat. Ze beweerden het lied te hebben geschreven op een opengevouwen lucifersdoosje, terwijl ze in Stewarts vrachtwagen reden.Kings plaatopname van de `Tennessee Waltz' verkocht redelijk, maar de versie gezongen door Patti Page deed het veel beter – er werden 65 miljoen exemplaren van verkocht. In 1965 werd de `Tennessee Waltz' tevens volkslied van de staat Tennessee. Eind jaren dertig deed King mee aan een populair radioprogramma, waar hij als een van de eersten polka's, cowboyliedjes en walsen ten gehore bracht, en ook trompetten, percussie en elektrische guitaren inzette. Kings Golden West Cowboys waren gekleed in kleurrijke westernkostuums, ontworpen door Hollywood-kleermaker Nudie. In 1974 werd King opgenomen in de Country Music Hall of Fame.