Markt biologische producten groeit fors

De vraag naar en het aanbod van biologische producten zal tot 2005 fors groeien. Dit meldde de Rabobank gisteren in een verkenning naar `biologische groeistuipen'. De verschillen per product zijn echter groot. Veel producten zullen moeten worden geïmporteerd, omdat de teelt in Nederland te duur is of omdat geschikte rassen ontbreken.

De handel in biologische producten is de laatste jaren al sterk gestegen. Consumenten kiezen voor EKO-producten na affaires met varkenspest, dioxine, BSE en salmonella. Het aantal biologische boerenbedrijven is vorig jaar met 20 procent gegroeid naar een totaal van 1.216. De oppervlakte die zij bebouwen bedraagt ruim 1 procent van de totale landbouwgrond, maar minister Brinkhorst (Landbouw) wil dit voor 2010 uitbreiden naar 10 procent. (ANP)