Afkicken doet Maradona nog niet

Diego Maradona is nog steeds niet aan een afkickprogramma begonnen om van zijn cocaïneverslaving af te komen. De voormalige Argentijnse voetballer, die al anderhalve maand in een kliniek op Cuba verblijft, wil eerst herstellen van zijn hartproblemen.

Dit heeft de 39-jarige Maradona vorige week gezegd in een interview tegen het Argentijnse radiostation Rivadavia. ,,Het belangrijkste is nu de genezing van mijn hartproblemen. De behandeling van mijn drugsverslaving kan heel goed later in Argentinië. Al werkende'', zei Maradona die de ambitie heeft om te werken met nationale jeugdselecties van Argentinië.

Bij Maradona werden begin januari in Uruguay ernstige hartritme-stoornissen geconstateerd, veroorzaakt door zijn cocaïneverslaving en vraatzucht. Voor zijn leven gevreesd van de ex-voetballer. Maradona vertrok enige weken later naar het gezondheidscentrum La Predera in de Cubaanse hoofdstad Havana om te herstellen en van zijn verslaving af te komen.

Volgens de psychiaters en artsen die de Argentijn nu in Cuba behandelen bevindt het herstel van Maradona zich nog in de eerste fase waarin het lichaam zich aan het ontgiften is. In overleg met de voetballer zal worden besloten of hij zijn behandeling, die volgens de artsen minimaal drie maanden duurt, na het ontgiftingsproces in Cuba of in Argentinië zal voortzetten. Het afkicken is in overleg met Maradona en zijn familie vooralsnog op het tweede plan gezet.

Maradona is door Lothar Matthäus uitgenodigd om op 26 mei als eregast aanwezig te zijn bij de afscheidswedstrijd van de Duitser die naar Amerika vertrekt. Bayern München, de club van Matthäus, speelt dan tegen de Duitse nationale ploeg. Bij Bayern doet een aantal buitenlandse sterren mee onder wie Beckham, Rivaldo, Ronaldo en Baggio. Matthäus speelt vanavond zijn laatste officiële wedstrijd voor Bayern tegen Real Madrid.