Winst Ordina 36 procent omhoog

Ordina Beheer heeft opnieuw een goed jaar achter de rug. De dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) behaalde vorig jaar een nettowinst van 28 miljoen euro, een stijging van 36 procent ten opzichte van 1998. De omzet nam toe van 199,5 miljoen euro in 1998 tot 258 miljoen vorig jaar.

De winst per aandeel nam met 25 procent toe van 0,77 euro tot 0,96 euro. Het bedrijf wil zijn aandeelhouders een stockdividend uitkeren ter grootte van 4 procent.

Beleggers op de Amsterdamse effectenbeurs reageerden vanmorgen aanvankelijk positief op de resultaten. Het Midkap-fonds Ordina opende 1,35 euro hoger op 42,85 euro. In de loop van de ochtend ebde het enthousiasme weer weg en daalde de koers tot onder het slot van gisteren.

Financieel directeur H. den Hartog noemt de resultaten van afgelopen jaar bevredigend, mede gezien de terughoudendheid bij klanten om te investeren met het oog op de millenniumwisseling. ,,Deze resultaten geven het vertrouwen dat er een solide fundament ligt voor verdere groei in de komende jaren'', aldus Den Hartog vanmorgen.

Ordina verwacht dat de markt voor automatiseringsdiensten ook dit jaar belangrijk zal groeien. Het Utrechtse bedrijf denkt sneller te groeien dan de markt. De stijging van de omzet van Ordina werd voor het grootste deel autonoom gerealiseerd. Vijf procentpunt van de toename kwam voor rekening van een drietal acquisities. Ordina nam afgelopen jaar Panfox, PID en Amgero Informatica over.

In 1999 tekende Ordina een intentieverklaring voor de overname van adviesbureau Oasis. De overname van dit bedrijf, gespecialiseerd in managementondersteunende systemen, is vorige maand geëffectueerd. Ordina blijft zich oriënteren op overnamekandidaten.