Wijsmuller breidt sterk uit in Oost Azië

Het IJmuidense sleep- en bergingsbedrijf Wijsmuller breidt sterk uit in Oost Azië. Met joint ventures in Indonesië, Thailand, Australië en Zuid-Korea probeert Wijsmuller voet aan de grond te krijgen in de regio waar volgens de onderneming de grootste toekomstige groeikansen zijn.

,,Onze toekomstige groei zal voornamelijk uit Zuidoost-Azië komen'', zei directeur M. Wijsmuller vandaag bij de tewaterlating van een zeesleper in Singapore.

Het bedrijf gaat met een Indonesische partner sleepdiensten aanbieden in de grootste Indonesische haven Tandjung Priok en in de Indonesische wateren.

In de West-Australische haven van Bunbury hoopt Wijsmuller vanaf 1 juli met twee schepen sleepdiensten aan te kunnen bieden.

Ook probeert Wijsmuller zich op de Thaise en Zuid-Koreaanse markt een steeds grotere positie te verwerven. Volgens directeur Wijsmuller waren de Zuidoost-Aziatische activiteiten vorig jaar goed voor eenderde van de winst van de Wijsmuller Groep.

De Groep nam recentelijk de Britse concurrent Cory over. De waarde van deze in Europa en Zuid-Amerika sterke onderneming is tweeëneenhalf keer zo groot als Wijsmuller, dat zijn omzet in een klap zag verdubbeld.

,,Wij zijn nu misschien de grootste, maar in ieder geval de meest internationale havensleper'', meent Wijsmuller. ,,Wij zijn of worden werkzaam in twintig verschillende landen.''