Voetbalbond schort stadionverboden op

De KNVB heeft gisteren de stadionverboden tegen ruim honderd Feyenoord-supporters opgeschort. De supporters kregen de verboden opgelegd wegens vermeende deelname aan ongeregeldheden bij de wedstrijd Willem II-Feyenoord. Het kort geding dat ruim vijftig Feyenoorders tegen de voetbalbond hadden aangespannen en vandaag zou dienen is daarmee voorlopig van de baan.

Volgens een woordvoerder van de KNVB heeft de bond besloten eerst de eigen beroepscommissie naar de bezwaren van de supporters te laten kijken. Een groot deel van de Rotterdamse voetbalsupporters was tegen het stadionverbod in beroep gegaan omdat zij naar eigen zeggen niets met de ongeregeldheden van zondag 20 februari te maken hadden. De politie zou zonder verdenking of aanleiding grote groepen onschuldige supporters hebben opgepakt.

De opgepakte Feyenoorders kregen niet alleen een boete maar ook een stadionverbod opgelegd. Ruim vijftig van hen namen een advocaat in de arm en spanden een kort geding tegen de KNVB aan. Dit zou vandaag voor de rechtbank in Utrecht dienen. Nu de voetbalbond de verboden heeft opgeschort, is de rechtszaak voorlopig van de baan. De supportersvereniging van Feyenoord is tevreden met de ,,eerste zet van de KNVB''. Er valt volgens voorzitter W. Veenman echter nog wel het een en ander te bespreken met de KNVB. Volgens de voetbalbond komt er van ,,uitstel geen afstel.''