Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over gedetineerden die met een elektronische enkelband hun gevangenisstraf voor een deel thuis uitzitten om activiteiten en cursussen te kunnen volgen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Waskracht. Reportage over honden en hondenbezitters in New York, de stad met de beste workshops, modewinkels en therapeuten voor honden en hun baas. Tevens de hondenvangers van Center Animal Care Control (CACC) die zwerfhonden afmaken als ze niet binnen 48 uur worden opgehaald. Ned.3, 19.53-20.22u.

Netwerk. Aandacht voor `Super Tuesday' in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Republikeinse kandidaten Bush en McCain die hun finale slag moeten slaan. Ned.1, 20.30-21.04u.

DOCUMENTAIRES

Total verrückte Enten. In tegenstelling tot het wat sullige beeld dat de mens heeft van de eend, blijkt het dier een winnaar, onverschrokken en keihard. ZDF, 20.15-21.00u.

Noorderlicht: Verborgen identiteit. Over de toekomst van DNA-onderzoek in de opsporingspraktijk. Vrijwel iedere crimineel laat op de plaats des onheils zijn `genetische visitekaartje' achter. De genetische vingerafdruk is sinds de uitvinding in 1985 erg populair bij Justitie voor bewijsvoering, maar binnenkort kan DNA ook bij opsporing gebruikt worden. Ned.3, 20.22-20.50u.

Zembla: Kinderen aan de pil. Onderzoek naar de oorzaak van de toename met 60 procent van het gebruik van het middel Ritalin, een medicijn dat wordt toegepast bij de behandeling van hyperactieve kinderen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Ned.3, 21.17-22.00u.

Kick the Habit – Giving up for good. Serie waarin vier mensen gevolgd worden in hun poging te stoppen met roken en drinken. Een 19-jarige jongen met een drankprobleem zoekt hulp in een kliniek en ontmoet voetballer Paul Merson die ooit alcoholist was. BBC1, 21.30-22.00U.

Ape-man. Serie over het ontstaan van de menselijke soort. Wetenschappers vonden eindelijk Darwins `missing link' toen zij het skelet van een jongen ontdekten die 1,5 miljoen jaar geleden stierf. Het lijkt erop dat het wezen de moderne mens als prooi beschouwd zou hebben. Afl.: Body. BBC2, 22.00-22.50u.

Meiden Van de Keileweg. Derde deel van een 6-delige Nederlandse serie die het leven en de wereld van straatprostituées in Rotterdam in beeld brengt. Net5, 22.00-22.30u.

37°. Veel jongeren dromen van een carrière als model. Maar om als model te slagen is het niet voldoende om alleen maar mooi te zijn. Afl.: Bin ich nicht schön? ZDF, 22.15-22.45u.

Au pairs. Eerste deel van een vierdelige Engelse docusoap over au pairs. Als ouders en au pairs elkaar niet kunnen luchten of zien, verandert een droom in een nachtmerrie en zijn kinderen de dupe. Jonge, avontuurlijke vrouwen reizen af naar landen als Amerika, Spanje en Italië om te zorgen voor andermans kinderen. Net5, 22.30-23.00u.

Die ZDF-dokumentation. In Libië probeert men water te winnen uit zoetwatervoorraden die zo'n vijfhonderd meter onder de Sahara liggen. Afl.: Wasser aus der Wüste. ZDF, 22.45-23.15u.

Race for the superbomb. Over de wapenwedloop tussen de VS en de voormalige Sovjet-Unie om als eerste de waterstofbom (H-bom) te kunnen maken. Met verhalen van spionnen en geleerden over intriges en misleidingen. Discovery, 23.00-24.00u.

The History channel – Geschichte erleben. Caligula regeerde slechts vier jaar over het Romeinse Rijk, maar staat tot op de dag van vandaag symbool voor grenzeloos geweld, onbeperkte willekeur en perverse lust. ZDF, 0.15-1.00u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. In de eerste aflevering van een nieuw seizoen praat o.a. correspondent Max Westerman in New York over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. RLT4, 22.35-23.45u.

SPORT

Voetbal. Verslag van de wedstrijd Porto-Barcelona in de Champions League, voorafgegaan door een inleiding. Na deze wedstrijd o.m. samenvattingen van Bordeaux-Manchester United, Sparta Praag-Hertha BSC en Valencia-Fiorentina. TV2, 20.10-0.05u., onderbroken door Socutera en Journaal.

FILM

Cible émouvante (Pierre Salvadori, 1993, VS). Marie (dochter van Louis Trintignant) en Guillaume (zoon van Gérard Depardieu) spelen de hoofdrollen in debuutfilm van Pierre Salvadori (Les Apprentis, 1995) als huurmoordenaar in opleiding en de oplichtster die hij moet vermoorden. TV5, 18.15-19.45u.

.Ghost (Jerry Zucker, 1990, VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 20.20-22.45u., onderbroken door reclame.

Jaws 2 (Jeannot Szwarc, 1978, VS). Flauw vervolg op Steven Spielbergs succesfilm is een fantasieloze nabootsing van het origineel, met behoud van politiechef Roy Scheider, echtgenote Lorraine Gary en burgemeester Murray Hamilton. Haai lust dit keer vooral tieners. Veronica, 20.30-22.40u.

Fires within (Gillian Armstrong, 1991, VS). Onderkoeld liefdesdrama met politieke lading. Uit Cuba gevluchte Greta Scacchi wordt na acht jaar herenigd met echtgenoot Jimmy Smits, maar heeft dan al een verhouding met zeeman Vincent D'Onofrio. RTL4, 21.00-22.35u., met reclame.

Coneheads (Steve Barron, 1993, VS). Sprankelende pastiche op bioscoopformaat rond de buitenaardse wezens die Dan Aykroyd en Jane Curtin voor Saturday Night Live creëerden. Zij proberen te aarden in een typisch Amerikaanse `suburb'. BBC1, 0.55-2.20u.

. I Am a Fugitive from a Chain Gang (Mervyn LeRoy, 1932, VS). Sociaal bewogen klassieker pleegt hard aan te komen. Paul Muni schittert als een onschuldig tot de chain gang veroordeelde. ARD, 1.00-2.30, zw., nagesynchroniseerd.