Laatste kans voor Iridium

Iridium, de noodlijdende Amerikaanse aanbieder van satelliet-telefonie, krijgt een laatste kans waardoor het bedrijf nog 11 dagen in de lucht kan blijven. Een faillisementsrechtbank heeft Iridium gisteren toestemming gegeven om nog eens 3 miljoen dollar (6,8 miljard gulden) uit te geven, terwijl het zoekt naar een nieuwe geldschieter. Afgelopen weekeinde raakte Iridium zijn belangrijkste potentiële financier kwijt, Craig McCaw, de pionier van mobiele telefonie. Kort daarop draaide ook elektronicaconcern Motorola, dat een aandeel van 18 procent heeft in Iridium, de geldkraan dicht.

De rechter wilde Iridium nog een laatste kans geven, voordat alle activa van het bedrijf worden geveild, maar ging ook akkoord met een motie die toestemming geeft voor de verkoop van de huisraad en apparatuur in Iridiums hoofdkwartier in Washington. De waarde van die bezittingen wordt geschat op 200.000 dollar. Iridium heeft schulden ter waarde van 4,4 miljard dollar. (AP)