FC Den Bosch wil meteen Wotte

FC Den Bosch wil zo snel mogelijk Mark Wotte van FC Utrecht aanstellen als vervanger van de gisteren bij de Bossche club vertrokken hoofdtrainer Martin Koopman. Wotte, die al een contract voor volgend seizoen in Den Bosch heeft getekend, heeft het verzoek van Den Bosch in beraad.

FC Den Bosch heeft gisteravond FC Utrecht verzocht of Wotte al tussentijds de opengevallen functie van hoofdtrainer zou kunnen bekleden. FC Utrecht staat volgens voorzitter Hans Herremans niet onwelwillend tegenover een vertrek van de coach die volgend seizoen wordt opgevolgd door Frans Adelaar. Herremans: ,,Als alle partijen het ermee eens zijn valt er wat ons betreft best over een vroegtijdig vertrek van Wotte te praten.''

Volgens een woordvoerder van FC Den Bosch zou Wotte ,,zo spoedig mogelijk'' laten weten of hij op het aanbod ingaat. Wotte was zelf vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

FC Den Bosch en trainer Martin Koopman besloten gisteren met onmiddellijke ingang uit elkaar te gaan. Vooralsnog nemen voormalig doelman Jan van Grinsven en Wiljan Vloet de taken van Koopman over.

Het vertrek van Koopman komt niet onverwacht. De trainer lag al een tijd overhoop met beoogd voorzitter Hans Brus van de Brabantse club. Koopman kreeg vorige week te horen dat de club in gesprek was met Wotte over een overeenkomst voor volgend seizoen. Voordat de komst van de trainer van FC Utrecht bekend werd, bracht Koopman zelf al naar buiten dat hij zijn contract met de Brabantse club aan het einde van het seizoen niet wilde verlengen. FC Den Bosch kwam uiteindelijk met Wotte een driejarig dienstverband overeen dat vanaf 1 juli ingaat.

Daarbij kwam dat Koopman vrijdagmiddag tot zijn verbazing drie nieuwe spelers tot zijn beschikking had gekregen. Patricio Graff (Feyenoord), middenvelder Cedric van der Gun (Ajax) en aanvaller Moerad Mghizat (Sparta) waren buiten medeweten van Koopman om naar Den Bosch gehaald. ,,Ik krijg er ongevraagd drie speelvriendjes bij. Maar ik stel ze niet op'', reageerde Koopman vrijdag. Afgelopen zondag verloor FC Den Bosch zonder de drie huurlingen met 3-0 tegen De Graafschap.

Koopman liet gisteren weten dat hij graag had willen blijven, maar dat door de gang van zaken van de afgelopen week een vertrek onvermijdelijk was. ,,Ik wilde heel graag afscheid nemen van een club die in de eredivisie blijft. Ik heb een goede naam en die wil ik graag houden. Ik heb die drie spelers dus bewust niet opgesteld en ik was ook niet van plan om dat tijdens latere wedstrijden wel te doen. Ook omdat ik vertrouwen had in mijn spelersgroep. Ik was er vast van overtuigd dat ik met de huidige groep niet zou degraderen.''

Trainer Koopman is het derde slachtoffer sinds de komst van een nieuw bestuur bij FC Den Bosch eind december. Teamarts Han Ferrée en algemeen directeur Van der Kraan gingen hem voor. Koopman is na Frans Thijssen (De Graafschap), Jan Everse (Sparta), Hans Meyer (FC Twente), Herbert Neumann (Vitesse) en Jim Calderwood (NEC) de zesde trainer in de eredivisie die voortijdig bij zijn club is vertrokken.