Dordrecht en Moerdijk samen in Kilhaven

Het Havenschap Moerdijk en de gemeente Dordrecht moeten samen de BV Kilhaven oprichten om de geplande samenwerking van de havengebieden in die gemeenten concreet vorm te geven. Dat is het advies van de Werkgroep Samenwerking Havens Moerdijk-Dordrecht aan de gemeente en het havenschap.

De werkgroep is ingesteld om te kijken hoe een toekomstige samenwerking tussen de beide havens het best kan worden geregeld. Naast de oprichting van de BV Kilhaven adviseert de werkgroep de twee partijen uiterlijk voor 1 mei 2000 een voorovereenkomst te tekenen. Daarin moet onder meer staan op welke gebieden de havens precies gaan samenwerken. Het havenschap Moerdijk en de gemeente Dordrecht spraken vorig jaar af de samenwerking nader te onderzoeken. De havens in de Moerdijk kampen met ruimtegebrek, terwijl Dordrecht juist nieuwe bedrijven zoekt om de haven een nieuwe economische impuls te kunnen geven.

Donderdag beslist de commissie Ruimtelijke Ordening van Dordrecht over het advies. (ANP)