CNV wil landelijk scholingsfonds

De CNV Bedrijvenbond wil dat er een landelijk scholingsfonds komt waar alle werknemers, ongeacht de bedrijfstak waarin zij werken, geld uit kunnen krijgen. Nu is het nog zo dat een kapper die een opleiding tot elektricien wil volgen, dit niet kan doen via het opleidingsfonds van de metaal. ,,Dit bevordert de mobiliteit van werknemers niet'', zegt voorzitter B. Bruggeman.

In de bedrijfstakfondsen zitten miljarden guldens. Bruggeman wil de fondsen niet samenvoegen maar wel dwingen meer samen te werken. De CNV Bedrijvenbond spreekt van een `employability paraplu'. Een kleine organisatie moet er voor zorgen dat een kapper de gewenste opleiding buiten zijn vakgebied krijgt.

Bruggeman denkt dat voor het plan enkele miljoenen guldens nodig is. De opleidingsfondsen moeten dit bedrag opbrengen. (ANP)