Akkoord over CAO stukadoorsbranche

De nieuwe CAO voor de stukadoorsbranche is rond. Vakbonden en werkgevers hebben hierover gisteren een akkoord gesloten. Twee weken geleden dreigden er nog acties nadat het overleg was stukgelopen.

De nieuwe CAO heeft een looptijd van twee jaar, een nadrukkelijke eis van de werkgevers. De bonden wilden een CAO voor vijftien maanden. De afgesproken loonsverhoging daarentegen is voor de 14.000 betrokken werknemers hoger uitgevallen. Het loon gaat in stappen van een keer 2 procent en twee keer 1 procent omhoog. De werkgevers wilden in eerste instantie niet verder gaan dat twee keer 1,75 procent. Partijen zijn het ook eens geworden over een verhoging van de eindejaarsuitkering voor WAO'ers van duizend gulden naar 1.250 gulden. Verder krijgen werknemers van 57 jaar en ouder drie extra seniorendagen. (ANP)