Voltallig bestuur van voetbalclub Cambuur stapt op

Het voltallige bestuur van voetbalclub Cambuur Leeuwarden is vanmorgen opgestapt, om een herstart van de noodlijdende eredivisionist mogelijk te maken. Dit heeft bestuursvoorzitter Chris Arlman vandaag bekendgemaakt. De gemeente Leeuwarden, die Cambuur in januari financiële steun toezegde, stelde hieraan als voorwaarde dat de voetbalclub een professioneler bestuur zou formeren. De gemeente sprak van een ,,zwakke organisatie (...) met een weinig krachtig bestuur.'' De Raad van Toezicht, die eerder opging in het bestuur, wordt weer een apart orgaan en zal nieuwe bestuursleden zoeken. Niet uitgesloten is dat huidige bestuursleden toetreden tot het nieuwe bestuur. Namen van nieuwe bestuursleden die de ronde doen zijn onder andere die van de Leeuwarder oud-burgemeester Hayo Apotheker en die van oud-voorzitter Jan de Beer. Cambuur raakte in de financiële problemen nadat de club in januari een kort geding tegen Internetprovider World Online verloor. De club kampt met een gat van 1,5 miljoen gulden op de begroting en meende via een tussenpersoon een sponsorovereenkomst met World Online te hebben gesloten voor 4,5 miljoen. Maar die was volgens de rechter geen bestuurslid of werknemer van de internetprovider. Cambuur gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.