Vervoersgroei bij KLM

Het totale vervoer van passagiers en goederen van KLM is vorige maand met 12 procent gestegen ten opzichte van februari vorig jaar. Vooral op de intercontinentale vluchten naar het Verre Oosten, Midden- en Zuid-Amerika was de vraag groter, maar ook binnen Europa boekte KLM een sterke toename. De bezettingsgraad van de stoelen nam toe van 72,8 procent tot 74,5 procent, terwijl de beladingsgraad in het vrachtverkeer aantrok van 67,6 procent tot 72,7 procent. Wat het totale vervoer betreft beleefde KLM met 76,3 procent een betere benutting van de capaciteit dan twaalf maanden geleden, toen sprake was van een beladingsgraad van 73,1 procent. De vraag naar stoelen in de Business Class was met 21 procent duidelijk hoger dan naar de plaatsen in de Economy Class. Hier lag de groei op 10 procent. (ANP)