Column

Supporter

Vorige week schreef ik op deze plek dat voormalig Commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland, de heer Jan Terlouw, als commissaris van het Gelredome tegen een fikse vergoeding had zitten tukken. De heer Terlouw heeft mij inmiddels laten weten dat hij voor die functie nooit betaald is en of ik dat even recht wil zetten. Natuurlijk wil ik dat, wat krom is moet recht gebogen en het spijt me zeer dat ik hem van zaken beticht heb die niet kloppen. Daar gaat ie: De heer Jan Terlouw heeft niet tegen betaling, maar jarenlang geheel gratis zitten pitten.

Gisteravond zat ik aan een vrolijke tafel vol vrienden en de wereld dwarrelde langs. Dus ook Nuon. Later kwam het gesprek op kabelmaatschappijen en een vriendin vertelde dat zij ten onrechte al jaren een dubbele aansluiting had betaald. Zij schreef een briefje dat ze dat veranderd wilde hebben en werd vervolgens geheel afgesloten. Zij belde de kabelaar en kwam in een wachtsysteem van meer dan een half uur. Toen kwam er een man met een klantvriendelijkheidscursus heel geduldig uitleggen wat er misgegaan was. Hij zou alles regelen. Er gebeurde niets. Ze belde weer (wachttijd 47 minuten). Wederom een klantvriendelijk typje met alle begrip. Ze moest alles nog eens opschrijven. Maar dat had ze al gedaan. Dat gaf niet. Toch nog maar een keer. Ondertussen heeft ze drie weken geen televisie en een andere kabelaar nemen kan niet. Monopolie. Waarom geven dit soort ondernemingen geen geld uit aan telefonistes, monteurs, een behoorlijke administratie en andere essentiële zaken, zodat het bedrijf enigszins normaal functioneert? Omdat dat geld in andere zaken zit. In dit geval in de voetbalclub Heerenveen. Gisteravond zag ik dat. UPC prijkt op de buik van de Friezen. Die vriendin was al weg en kon het dus niet zien. Ze had geluk: ze is voor Feyenoord!