Kritiek verkeersvliegers op KLM

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft kritiek op de maatregelen van de KLM om het aantal vluchten te verminderen. In een brief aan de leden noemt VNV dat het terugschroeven van de productie ,,het paard achter de wagen spannen''. Voorzitter P. Griffioen van de VNV noemt de productievermindering een ,,heilloze strategie'', omdat de pijn van de KLM voornamelijk in de overhead en in de hoeveelheid stafleden en het ondersteunend personeel zit. Met minder vluchten wordt het marktaandeel kleiner en wordt het onmogelijk deze overheadkosten weg te werken, is de visie van de VNV. In de brief zegt de VNV een beroep te zullen doen op de leden als dit nog nodig is. KLM heeft aangekondigd half maart met plannen te komen die meer duidelijkheid geven over de reorganisatieplannen. (Redactie Economie)