Verkiezingen Hessen mogelijk ongeldig

Autoriteiten in de Duitse deelstaat Hessen kondigden gisteren aan dat zij gaan onderzoeken of de verkiezingen vorig jaar februari wel geldig zijn nadat lokale christendemocraten hebben toegegeven dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan bij de fondsenwerving voor de verkiezingscampagne. Het onderzoek wordt ingesteld omdat geld van geheime rekeningen de conservatieve partij wellicht aan een stembusoverwinning heeft geholpen. De lokale kiescommissie heeft de macht om nieuwe verkiezingen uit te schrijven, maar het is nog onduidelijk hoe veel tijd het onderzoek in beslag zal nemen. Hessen stond in het middelpunt van het zwartgeldschandaal rond de oud-bondskanselier Kohl.

Gouverneur Roland Koch, een christendemocraat die vorig jaar februari werd gekozen, heeft bevestigd dat anderhalf miljoen mark campagnegeld afkomstig was van de geheime rekeningen van de partij. (AP)