Selectie Radio

Vroege Vogels. Aandacht voor o.a. vis met een keurmerk waarvoor bioloog Kees Lankester al jaren knokt; een reportage met Nico de Haan in de uiterwaarden van de IJssel waar duizenden grutto's zijn neergestreken en een sneeuwklokjesbollenboer op Texel. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. O.a. een gesprek met Stan Lauryssens, over zijn boek De fatale Vriendschappen van Adolf Eichmann naar aanleiding van het vrijgeven van de dagboeken van Eichmann door Israel. Verder o.a. Marcel Maassen over de verloedering van het betaald voetbal en in het tweede uur de geschiedenis van het carnaval. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag.In het eerste uur een gesprek met Klaas van Walraven over de achtergronden van de onlusten in Nigeria en de vraag waarom moslims en christenen elkaar vermoorden. In het tweede uur live uit de De Balie in Amsterdam een discussie met internationale gasten over de toekomst voor de Christen Democratie. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-middagjournaal. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal praat o.a. over zijn bezoek met minister Jorritsma van Economische Zaken aan Indonesië en over de aanpak van de WAO-problematiek. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gasten zijn mimespeler Rob van Reijn en zangeres en saxofoniste Marlies Helder. Radio 2, 16.02-18.00u.

Ophef & vertier. Twee uur durend gesprek met organist Leo van Doeselaar, musicoloog Wouter Pleijsier, hoboïst Han de Vries en dirigent Jos Vermunt over de verschillende kanten van een man die door velen wordt gezien als de componist der componisten: Johann Sebastian Bach. Was hij volger of vernieuwer? Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Gesprek met de Belgische misdaadschrijver Jef Geeraerts die zijn werk lange tijd heeft gezien als een therapeutische bezigheid. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.