Selectie Radio

Tema. Gesprek met `klokkenluider', Europees ambtenaar Paul van Buitenen die in 1998 de vriendjespolitiek en fraude bij de Europese Commissie aan de kaak stelde. Ook komen andere `klokkenluiders' aan het woord. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Aandacht voor de struikelproef en de vraag waarom ouderen vaker struikelen dan jongeren. Tevens een gesprek over de toekomst van de theologie. De secularisering en globalisering zijn er de oorzaak van dat een herbezinning in dit vakgebied noodzakelijk is. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Onder anderen een gesprek met cabaretier Bert Klunder en aandacht voor de rock 'n' roll-revue uit de jaren vijftig de Big Bill Turner Show. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Over de positie van de vrouw in de geschiedenis van de islam aan de hand van de roman Ver van Medina-Dochters van Ismaël van Assia Djebar. Ook aandacht voor horrorfilms. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. O.a. opnamen van Bossanova-legende João Gilberto, een Italiaanse concertregistratie van Ennio Morricone, de Nederlandse jazz-zangeres Fleurine in het Frans en de 100ste geboortedag van Kurt Weill. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.