Megaclaim dreigt voor Qwest in VS

De fusiepartners Qwest en US West staan elkaar al naar het leven, voordat de alliantie goed en wel rond is. Het Amerikaanse telecomconcern US West dreigde zijn branchegenoot gisteren met een rechtszaak, in het geval Qwest zich bij Deutsche Telekom aansluit. Op de Amerikaanse en Europese beurzen doen al dagen geruchten de rond dat een deal tussen Deutsche Telekom en Qwest, partner van KPN Telecom, aanstaande is.

De geruchten werden nog eens versterkt door president Joseph Nacchio van Qwest die gisteren in een interview zinspeelde op een mogelijke annulering van de fusie met US West. Deze fusie, die een omvang van 60 miljard dollar heeft, werd juli vorig jaar bekendgemaakt. In een reactie op het interview met Nacchio maakte US West bekend naar de rechter te stappen om de zoheten `break-up fee', die eerder op 800 miljoen dollar was bepaald, te verhogen. In 1988 moest Texaco 3 miljard dollar betalen, nadat partner Pennzoil sterk benadeeld was.