M nu maandelijks

Het magazine M dat vandaag bij NRC Handelsblad is bijgevoegd, verschijnt vanaf nu iedere eerste zaterdag van de maand. Daarmee wordt een lang gekoesterde wens van de redactie vervuld: het aanbieden van een kleurenmagazine dat de aantrekkingskracht van de krant versterkt, nieuwe lezers trekt en vernieuwende journalistiek in een eigen vorm biedt. Mede daarom is gekozen voor een maandfrequentie en niet voor een weekritme, zoals bij veel buitenlandse kranten gebruikelijk is en, sinds vorig najaar, ook bij grote Nederlandse dagbladen.

M wordt een blad van langere adem, bedoeld om te bewaren, met persoonlijk getinte verhalen van auteurs van naam. Het samenstellen van een maandblad dwingt daarbij tot een andere onderwerpkeuze, in een afwijkend ritme als aanvulling op het dag- en weekperspectief van de krant. Daarmee staat de redactie voor een bijzondere uitdaging. Iedere maand een magazine maken dat overtuigt, belangstelling bij nieuwe lezers afdwingt en nieuwsgierig maakt naar het volgende nummer. Wij wensen de lezer veel plezier toe met het ontdekken van deze nieuwe loot aan de stam van NRC Handelsblad.

De redactie