Boeken leasen in Vlissingen

Eerst een boek lezen en pas dan besluiten of het een aankoop waard is. Die mogelijkheid biedt de Openbare Bibliotheek in Vlissingen vanaf vandaag. Lezers kunnen een boek van hun keuze `leasen' tegen een vergoeding van twee gulden per dag. Wanneer ze besluiten het boek te kopen, wordt het betaalde in mindering gebracht op de aankoopprijs. De bibliotheek zit sinds kort in één pand met boek- en ANWB-winkels. Het doel meer samen te werken. Met het leasen van boeken wil de bibliotheek voorkomen dat het personeel steeds `nee' moet verkopen bij de vraag naar populaire uitgaves. De boekwinkel levert de boeken aan de bibliotheek. De winkel verkoopt verhuurde boeken die niet zijn verkocht tegen gereduceerde prijs aan klanten of aan de bibliotheek. Directeur K. Hamann verwacht veel van het project. ,,Door dit alternatief kunnen we de kloof tussen het heel goedkope lenen en kopen dichten.'' (ANP)