Brink: 1,6 miljard

Als de beursgang van World Online een succes wordt heeft het huidige belang van oprichter Nina Brink een waarde van omgerekend 1,6 miljard gulden. Het belang van Brink in World Online blijkt niet groter dan 6,35 procent. Omdat Brink haar aandelen eind vorig jaar heeft ondergebracht in drie verschillende vennootschappen is haar deelneming in World Online na de beursgang niet exact vast te stellen.

Volgens een woordvoerder van de effectenbeurs heeft deze van Brink geen melding gekregen in het kader van de Wet Melding Zeggenschap. ,,Dat betekent dat Brink na de beursgang een belang heeft van minder dan vijf procent'', aldus de woordvoerder. Uit deze reactie zou geconcludeerd kunnen worden dat Brink meer dan 1,35 procent van de aandelen World Online verkoopt (de waarde van dit pakket is maximaal 360 miljoen gulden).

In het prospectus, waaruit laat op de ochtend de eerste delen beschikbaar kwamen, worden drie aandeelhouders genoemd die bij de beursgang aandelen gaan verkopen. Melkpad, een dochter van Reggeborgh verkoopt 5,85 procent van de aandelen World Online met een waarde van maximaal 1,5 miljard gulden. Reggeborgh is een van de vennootschappen waar Brink eind vorig jaar een deel van haar aandelen heeft ondergebracht. Zoals eerder aangekondigd verkopen de Nederlandse Spoorwegen en de familie Sandoz iets minder dan twee procent van de aandelen. Grootaandeelhouders Sandoz en Intel zien hun belang in World Online met de beursgang verwateren tot respectievelijk meer dan veertig en 8,66 procent. Omdat Sandoz vennootschappen deelt met Brink is ook het aandeel van de Zwitserse familie na de beursgang niet exact te te bepalen. Het belang van de NS bedraagt na de beursgang 3,65 procent. Reggeborgh Participaties en de vennootschap Benguiat (Sandoz, Brink en Reggeborgh) houden respectievelijk 6,17 en 7,43 procent.