Selectie Theater

Wat Zeg Ik?

Intrigerend solocabaret van Nilgün Yerli, over de assertiviteit van een Turkse vrouw in Nederland. 3 maart Vlaardingen Stadsgehoorzaal, 4 maart Schoonhoven Arto Theater.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste mega-musicals. 7, 8 maart

Leiden Schouwburg, 9 maart Emmen De Muzeval.

Portret

Adèle Bloemendaal zingt de mooiste liedjes uit haar solo-bestaan en ook nog wat van eerdere datum. 3 maart Beverwijk De Nieuwe Slof, 4 maart Leiden Schouwburg, 7 t/m 9 maart Amsterdam Nieuwe de la Mar.

Ivanov

Tsjechovs eerste stuk. Nutteloze mensen verwikkeld in een neerwaartse spiraal - door Frans Strijards geënsceneerd rond een draaiende trap. Aangrijpend spel van vooral Debbie Korper, Maria Kraakman en Gijs Scholten van Aschat. 4, 5 maa Arnhem Schouwburg, 8, 9 maart Leeuwarden De Harmonie.

Zin

Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 3 maart Papendrecht De Willem, 4 maart Beverwijk De Nieuwe Slof, 7 maart Laren Singer, 8 maart Stadskanaal Geert Teis, 9 maart Den Bosch Theater aan de Parade.

Uitgestelde Ontmoeting

Jasperina de Jong en Louis van Dijk in een stijlvol vertoon van virtuositeit: chansons, cabaret en licht-klassiek. 3 maart Lelystad Agora, 5 maart Stadskanaal Geert Teis, 8 maart Zutphen Hanzehof, 9 maart Harderwijk Cultureel Centrum.

Kortsluiting

Tere tragikomedie van Haye van der Heyden, met de jubilerende Allard van der Scheer als markante man die langzaam maar zeker zijn vat op de taal verliest. 3 maart Rijswijk Schouwburg, 4, 5 maart Rotterdam Schouwburg, 9 maart Terneuzen Zuidlandtheater.

En verder

De Onverwachte Man Jules Croiset en Linda van Dyck spelen Yasmina Reza's spannende spel over twee mensen in een trein. 6 maart Amstelveen Schouwburg, 9 maart IJmuiden Schouwburg; Reigen Cynische komedie van Arthur Schnitzler in tien dialogen. In de regie van Dirk Tanghe gespeeld door Marie-Louise Stheins en Peter de Graef. 3, 4 maart Utrecht Stadsschouwburg; Mannen Op De Maan Hardhandige typeringen en gewiekste omdraaiingen door het cabaret-duo Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten. 9 maart Naaldwijk De Naald; Trui Adembenemend absurdisme door Hans Teeuwen, de cabaretsensatie van de jaren negentig. 9 maart Assen De Kolk.