Selectie Muziek

Michael Nyman

De Michael Nyman Band presenteert The Commissar Vanishes, een multimediale verkenning van het schrikbewind van Stalin, tot stand gekomen ism schrijver en fotograaf David King en videokunstenaar Christopher Kondek. 3 maart 20u15 en 5 maart 14u Muziektheater Amsterdam.

Andsnes

De Noorse pianist Leif Ove Andsnes geeft 5 maart 20u15 een recital in het Amsterdamse Concertgebouw met muziek van Schubert (Impromptu op 142 nr 1 en de de Sonate in A), Kurtág (selectie uit Játékok) en Schumann (Sonate nr 1).

Mahler

Hartmut Haenchen dirigeert het Nederlands Philharmonisch Orkewst, het koor van de Beierse Omroep, leden van het koor van de Nederlandse Opera en vijftien solisten in de Nederlandse première van de originele versie van Mahlers jeugdwerk Das klagende Lied, voorafgegaan door Im Sommerwind van Webern en Psalm XIII voor koor en orkest. 2, 3 en 6 maart 20u15; 5 maart 14u30 Concertgebouw Amsterdam; 7 maart 20u15 Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

Loevendie

Het Conservatorium van Amsterdam organiseert in verschillende Amsterdamse zalen het Loevendiefeest 2000 met vijf concerten met muziek van Theo Loevendie naast werk van andere Nederlandse componisten en compositiestudenten van het Amsterdams Conservatorium. 6 maart 20u30 De IJsbreker; 7 maart 19u30 Sweelinckzaal; 8 maart 19u30 Bachzaal; 10 maart 19u30 Sweelinckzaal; 11 maart 15u Stedelijk Museum en 12 maart 20u15 Concertgebouw. Meer inl: www.cva.ahk.nl

The Beau Hunks Saxophone Soctette

Het documentaire-orkest The Beau Hunks maakt in een bezetting met negen! saxofoons `een reis door de tijd met flashbacks vol muzieksentiment naar alle mogelijke muziekstijlen uit het begin van deze eeuw'. 4 maart BIMhuis Amsterdam, 5 maart Vredenburg Utrecht, 11 maart Nacht van de Poëzie Utrecht, 23 maart Dr. A. Philipszaal Den Haag.