Prins Claus zegt reis naar Vietnam af

Prins Claus heeft een voorgenomen reis naar Vietnam afgezegd omdat hij zich niet goed voelt. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanochtend bevestigd.

Volgens RVD-hoofddirecteur E. Brouwers ondervindt de prins nog steeds de ,,naweeën'' van de bestralingsbehandeling die hij heeft ondergaan in de Daniel Den Hoed-kliniek te Rotterdam na een operatie vanwege prostaatkanker in juni 1998.

Prins Claus vergezelde koningin Beatrix afgelopen maandag ook niet tijdens het bezoek van de Franse president Chirac aan Amsterdam. Hij was alleen aanwezig bij de begroeting op het vliegveld Valkenburg. Daarna is de prins afgehaakt omdat hij zich ,,niet lekker'' voelde, aldus Brouwers.

Het herstel na de prostaatperatie die prins Claus in 1998 in het Allgemeines Krankenhaus Barmbek in Hamburg onderging, verliep aanvankelijk voorspoedig. De prins mocht twintig dagen na de operatie weer naar huis.

Uroloog-chirurg professor R. Tauber verwijderde een tumor en constateerde dat geen verdere uitzaaiing had plaatsgehad.

Volgens de RVD had Claus de chirurg zelf uitgekozen omdat hij een vriend van hem is.

In Nederland onderging de prins vervolgens een nabehandeling met bestraling. Volgens Brouwers is het die behandeling waar Claus nog steeds hinder van ondervindt. Voorzover bekend is er geen sprake van een nieuwe aandoening.