Ohra werkt aan fietsplan

Verzekeraar Ohra overweegt alle werknemers die binnen een straal van tien kilometer van het hoofdkantoor in Arnhem-Zuid wonen en geen fiets bezitten, er een te geven. De verzekeraar wil zo het gebruik van de auto ontmoedigen. Veertig procent van de werknemers van Ohra woont in een straal van tien kilometer. Ook overweegt het bedrijf een vergoeding voor een buskaartje te geven of vaker een bus te laten rijden vanaf het NS-station Arnhem naar Arnhem-Zuid. Bij het hoofdkantoor van Ohra werken twaalf- tot dertienhonderd mensen. Op de parkeerplaats is ruimte voor zevenhonderd auto's. Een maand geleden besloot het bedrijf over te gaan tot het plaatsen van een wielklem op verkeerd geparkeerde auto's. Volgens de Ohra-woordvoerder liep het aantal foutparkeerders ,,de spuigaten uit''. Veel auto's werden geparkeerd voor dienstuitgangen en op plaatsen waar hulpdiensten werden gehinderd. Sinds de introductie van de wielklem parkeren veel medewerkers hun auto buiten het terrein van Ohra, in de berm van een nabijgelegen straat. De politie gedoogt dit, maar omwonenden klagen erover. Daarom bereidt Ohra nu een algemeen vervoersplan voor, waarin het beschikbaar stellen van fietsen en vergoedingen voor buskaartjes als mogelijkheden zijn genoemd.