Man maakt amok in VS, twee doden

Een 39-jarige man heeft gisteren in Wilkinsburg, een voorstad van Pittsburgh, eerst een onderhoudsmedewerker neergeschoten die zijn deur kwam repareren en vervolgens zijn eenkamerappartement in brand gestoken. Daarna liep hij naar buiten en begon wild om zich heen te schieten, eerst bij een vestiging van Burger King, daarna bij McDonald's. Twee mensen kwamen om, drie anderen werden zwaar gewond. Nadat hij zich met enkele gijzelaars in een kantoorgebouw had verschanst, gaf hij zich over. President Clinton greep het incident aan om het Congres onder druk te zetten nieuwe wetgeving te ontwerpen om het vuurwapenbezit te beperken. ,,We hebben eenvoudigweg onvoldoende gedaan om vuurwapens buiten bereik te houden van kinderen en criminelen'', aldus Clinton. Gisteren drong hij ook aan op maatregelen nadat een zesjarige een klasgenote had doodgeschoten. (AP, Reuters)